29 september koopzondag

TERESA AAN HET WOORD

Voor velen ben ik een bekend gezicht bij Jansen en Jansen, maar voor de mensen die mij nog niet kennen: mijn naam is Teresa Koenen en ik ben 34 jaren jong. Ik ben geboren en getogen in bruisend Boxmeer. Verder ben ik een levensgenieter en trotse moeder van 3 dochters.

Ongeveer 12,5 jaar geleden ben ik begonnen met werken bij Jansen en Jansen. Eerst werkte ik alleen op zondagen op de bruidsbeurzen, ik kleedde vooral de beurzen aan, maar al snel was ik ook op de werkvloer te vinden. In de jaren daarna groeide Jansen en Jansen enorm. We kregen meer klanten, de winkel groeide en mijn takenlijst werd steeds langer. Mede door dit ben ik in 2013 mede-eigenaar geworden van deze prachtige, boeiende kledingwinkel.

“12,5 JAAR, EN NOG STEEDS WERK IK HIER MET HEEL VEEL PLEZIER.”

Wat het voor mij zo leuk maakt is de combinatie van op zoek gaan naar een nieuwe collectie die aansluit bij de wensen en behoeften van de klant- zowel van bestaande merken als nieuwe merken – en het stukje achter de schermen: (personeels-) planning, marketing (met name sociale media), maar bovenal kan ik na 12,5 jaar nog het meest genieten van het op de werkvloer aanwezig zijn en bezig zijn met de klanten om ze vervolgens tevreden de deur uit te zien gaan.

Wat voor mij erg belangrijk is, is dat elke klant zich bij ons thuis voelt. We hebben een nogal uiteenlopende collectie: businesscasual, businesskostuums, trouwpakken en smokings. Breed aanbod dus. Daardoor hebben wij veel verschillende klanten met allemaal andere wensen en behoeften. Aan mij de taak om elke klant goed in te schatten en goed te adviseren.

Als ik op zaterdag, tijdens het werken, in de winkel rondkijk en ik zie iedereen druk bezig zijn: voor in de winkel een man die geknipt wordt, achter in de winkel zijn verschillende mannen op zoek naar een trouwkostuum, de moeders van de bruidegoms die samen kletsen onder het genot van koekjes en koffie, Martijn die een man helpt met het passen van een businesskostuum en iemand die een spijkerbroek aan het passen is, dan denk ik: ja… het werkt, het loopt, het is gezellig en de mensen zijn tevreden. Voor zo´n soort momenten doe ik dit.

TERESA´S TIP VOOR IN DE ZOMER:

De klassieke tinten beige, blauw en wit blijven nog steeds hot voor de mannen en een goede pasvorm is belangrijker dan ooit. Te wijde mouwen bij een overhemd is echt ‘not done’

Denk ook goed na over waarvoor je de kleding nodig hebt. Je kunt je kleding heel makkelijk combineren. Zo kan een item voor verschillende doeleinden geschikt zijn. Je kunt bijvoorbeeld een beige chino met een wit overhemd en een goed gesneden kort colbert dragen, dan heb je een prima businesscasual look. Maar je kunt de chino ook met witte sneakers en een leuk shirt combineren, dan heb je weer een leuke informele look. Of wat dacht je van het witte overhemd, dat je onder je kostuum draagt, combineren met een zomerse korte broek. Je hoeft alleen nog je mouwen op te rollen en je kunt gaan; lekker zomers en toch goed gekleed.

Ik wens je een heerlijke zomer vol mooie momenten toe, natuurlijk ben je altijd welkom bij Jansen en Jansen om kledingadvies te vragen.