29 september koopzondag

Smoking huren

  • UITGEBREIDE COLLECTIE
  • 20 JAAR ERVARING
  • EIGEN ATELIER
  • PERSOONLIJKE SERVICE

SMOKING HUREN IN BOXMEER, OF TOCH LIEVER KOPEN?

Een smoking, jacquet of rokkostuum draagt u niet iedere dag. Die is bestemd voor bijzondere gelegenheden: een gala of black tie, een promotie, een pronkzitting of een zangvoorstelling. Als u representatief voor de dag wilt komen, is een smoking huren of een smoking kopen een optie. Bij Jansen en Jansen kunt u voor beide terecht. Ook vanuit Nijmegen, Eindhoven en Venlo zijn wij goed te bereiken.

BLACK TIE: SMOKING GEWENST!

Als we het hebben over een smoking, dan bedoelen we de standaard uitvoering van een kostuum. Herkenbaar aan het glimmende satijnen revers (kraag). Bij een smoking worden vaak zwarte lakschoenen en een zwarte strik gedragen. Daar komt de benaming ‘black tie’ vandaan, die u wel eens op uitnodigingen ziet staan. Een smoking wordt gedragen als avondkleding bij bijzondere gelegenheden..

TROUWPAK PASSEN? MAAK EEN PASAFSPRAAK!

De benaming ‘smoking’ wordt ook wel eens gebruikt, terwijl er eigenlijk een rokkostuum of jacquet wordt bedoeld. Een rokkostuum (of kortweg rok) is ook avondkleding, net als de smoking. Een rok (‘white tie’) is een chic en traditioneel kostuum, bestaande uit een zwarte jas met scherpe punten en lange panden. Deze draagt u vooral op formele aangelegenheden, zoals bals en diners. Ook zien we rokkostuums terug bij universitaire promotieceremonies en bij feesten van studenten. Het jacquet is de officiële gelegenheidskleding voor overdag. Een jacquet wordt alleen gedragen bij de formele ontvangst van hoogwaardigheidsbekleders en klassieke bruiloften. Een hoge hoed en witte handschoenen passen goed bij een jacquet. ’s Avonds een jacquet dragen, hoort echter niet.

BLACK TIE: SMOKING GEWENST!

Voor wie een enkele keer chique voor de dag wil komen, is een smoking huren een voordelige optie. Dat geldt bijvoorbeeld voor studenten of scholieren die voor het eindexamen naar een galafeest mogen. Dankzij het speciale weekendtarief is een smoking huren in Boxmeer dan heel betaalbaar. Jansen & Jansen heeft een ruime collectie smokings in kleine en grote maten. De eigen coupeuse maakt zo’n smoking bovendien perfect passend. Dat is inbegrepen bij het toch al lage tarief. Ook een schoon en gestreken hemd, een zwarte strik en manchetknopen horen erbij! Als extra is het mogelijk om lakschoenen bij de smoking te huren.

SMOKING KOPEN: SOMS GOEDKOPER

Voor wie vaker een smoking nodig heeft, of bijzondere eisen stelt, is een smoking kopen voordeliger. Zo is er al een complete set voor minder dan 200 euro, inclusief strik, hemd en manchetknopen! Jansen & Jansen heeft diverse modellen in voorraad, van eenvoudig tot zeer luxe.

SPECIALIST IN GELEGENHEIDSKLEDING

Jansen & Jansen is uw specialist in Boxmeer op het gebied van gelegenheidskleding voor heren:

  • Smokings, jacquets en rokkostuums voor bruiloften, promoties en carnavalsvereniging
  • Smokings voor galafeesten
  • Smokings voor studenten
  • Smokings voor zangkoren en orkesten, al dan niet met logo
  • Lakschoenen, manchetknopen en strikjes
× Afspraak maken?