29 september koopzondag

MARTIJN AAN HET WOORD

Deze keer is het woord aan Martijn Jansen. Martijn Jansen is samen met zijn vriendin Teresa eigenaar van Jansen en Jansen mannenmode in Boxmeer. Daarnaast is Martijn de trotste vader van drie prachtdochters, namelijk Jaimy, Manou en Soof.

Geschiedenis

In 1998 heb ik samen met mijn vader, Karel Jansen, de winkel Jansen en Jansen mannenmode opgericht en zijn we gestart met een eigen zaak aan het Wilhelminaplein in Boxmeer. In de daarop volgende jaren groeide Jansen en Jansen gestaag waardoor we op een gegeven moment uit ons jasje groeide en op zoek moesten naar een nieuwe locatie voor de winkel. In 2009 zijn we daarom verhuisd naar het huidige, ruimere pand in het ‘historische’ gedeelte van Boxmeer. In deze nieuwe winkel kregen we naast een groter verkoopoppervlak en een groter magazijn ook de mogelijkheden voor een eigen atelier. In dit atelier maken onze eigen coupeuses dagelijks alle kledingstukken op maat. In de beginjaren bestond ons assortiment enkel uit trouwpakken. Op enig moment hebben we het assortiment uitgebreid met business kostuums en vandaag de dag verkopen we ook moderne (business) casual kleding.

Martijn aan het woord

Voor velen ben ik het gezicht achter Jansen en Jansen . Samen met mijn vriendin Teresa verzorg ik de inkoop voor Jansen en Jansen. Een aantal keren per jaar gaan we samen op pad om inkopen te doen in zowel Nederland als het buitenland. Samen stellen we dan weer een creatieve collectie samen. Als eigenaar van Jansen en Jansen heb ik ook de algemene leiding over het bedrijf en regel ik alles achter de schermen. Regelmatig sta ik ook zelf in de winkel en help ik met veel plezier onze klanten. Teresa en ik genieten van de contacten met onze klanten. We zijn erg blij met het vertrouwen dat al onze klanten ons geven en vinden het fijn dat wij hen keer op keer aan mogen kleden. Samen met onze medewerkers proberen we al onze klanten steeds te verrassen met het beste, mooiste en meest modieuze outfit wat bij hen past.

HET RAADSEL VAN HET ONDERSTE KNOOPJE

Weet jij eigenlijk waarom dat je het onderste knoopje van een jasje los moet laten? Ik weet het sinds kort. Iemand vertelde mij het verhaal over het onderste knoopje en dit wil ik graag met je delen. Het gerucht gaat rond dat er aan het begin van 1900 in Engeland een koning aan de macht was die van een borrel en lekker eten hield. Door zijn bourgondische levensstijl werd hij dikker en liet hij, om zijn kostuum nog te laten passen, het onderste knoop van zijn colbertje los. Uit respect voor de koning namen steeds meer mannen dit over, waardoor tegenwoordig iedereen het onderste knoopje los laat. Tegenwoordig worden de pakken zelfs zo ontworpen dat het onderste knoopje van je jasje altijd los moet dragen. Doe je dit niet, dan past je kostuum niet meer mooi. Wil jij meer weten over de historie van Jansen en Jansen of wil je geholpen worden bij het uitzoeken van een nieuwe outfit? Kom dan eens een keer op bezoek bij Jansen en Jansen. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van een passend outfit. En misschien ook niet onbelangrijk, de koffie staat voor je klaar! Graag tot ziens.

Martijn