29 september koopzondag

ROB VLOET AAN HET WOORD

HOE EEN MOOI PAK EEN STATEMENT VORMT

Het is een oud gezegde: kleren maken de man. Wie wil de man zijn? Wat wil hij uitstralen? Jansen en Jansen Mannenmode vult dat plaatje in. Sinds 1998. De Boxmeerse specialist in mannenmode biedt zakelijke en casual herenkleding.En beseft dat het onderscheidend vermogen in het aanmeten van ‘een goed pak’, maar ook de toebehoren als overhemden, zit in het bieden van service en kwaliteit.

Rob Vloet herkent zich in de aanpak van Martijn en Teresa Jansen, voor wie hij een geregelde klant is. Rob Vloet werkt sinds tien jaar in de optiekzaak van zijn oom, Ondernemersprijswinnaar Pieter Vloet, in Boxmeer, dat sinds die tijd ook zijn woonplaats is. De opticien annex contactlenzenspecialist hield er altijd al van goed gekleed te gaan. En dat komt hem in zijn werk alleen maar van pas.

LIEVER GEEN ‘DOORSNEE’

“Ik had al vroeg iets met mode. Ik houd van mooie kleding, zeker ook in het business-casual segment. Bij mijn werk als opticien heeft het dragen van bijvoorbeeld een goed pak beslist toegevoegde waarde. Dat past ook binnen de soort van dresscode die er bij ons in de Briljant Groep uiteraard is. Ik houd van apart, wil me niet ‘doorsnee’ kleden. Zo ben ik bij Jansen en Jansen Mannenmode terecht gekomen. Natuurlijk, er hangt bij mij ook nog wel wat anders in de kast, maar bij Martijn vind ik altijd wat ik zoek. Ook hij is blij met klanten die hem uitdagen.”

SCHERP EN FRIS HOUDEN

Martijn Jansen bevestigt het. “Klopt, Rob is bepaald niet het type van de gulden middenweg dat altijd voor een blauw kostuum kiest, begrijp je? Hij is op de hoogte van ontwikkelingen en dwingt ons als het ware daar ook in mee te gaan. Zulke klanten houden je scherp en zorgen ervoor dat je je voorraad blijft verfrissen met de nieuwste trends.” In dat opzicht is de gemiddelde klant in onze regio toch altijd wat behoudender, weet hij. “In Brabant breken trends toch al gauw een half jaar later door dan in het westen. Ik ga bewust af en toe naar het westen om eens goed rond te kijken wat hot is. Of houd de hippe presentatoren van televisieprogramma’s maar eens in de gaten.”

COMPLIMENT AAN JEZELF

Voor Rob Vloet is een mooi pak een statement. “Je laat zien waar je voor staat, al draag ik tegenwoordig heus niet altijd tweedelig hoor. Ik combineer ook graag, op een mooie spijkerbroek bijvoorbeeld. Martijn is daar supergoed in. ‘Ik heb nog iets moois voor je achter hangen’, klinkt het dan. Of hij appt me dat er iets nieuws en representatiefs is. En dan ga ik op bezoek. Mijn vriendin gaat mee, dus het is dan bijna een dagje uit. Ik houd ervan om alles door te passen. En die goede klik heb ik met iedereen die hier werkt. Dat is beslist een parallel met mijn eigen werk: ook ik ben vaak enkele uren bezig om iemand de perfecte bril aan te meten. En weet je wat zo leuk is? Af en toe komen er mensen met een uitgesproken voorkeur binnen. En die gaan soms met een totaal ander montuur de deur uit, waar ze dolgelukkig mee zijn. Dat is dan een mooi compliment aan jezelf. Martijn zal dat beslist herkennen!”

www.briljantoptiek.nl

× Afspraak maken?