Rokkostuum kopen

Welkom bij Jansen en Jansen, dé autoriteit op het gebied van stijlvolle rokkostuums in Boxmeer en omgeving. Wij begrijpen dat het kopen van het juiste rokkostuum een belangrijke beslissing is. In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment om jouw perfecte outfit samen te stellen.

6 resultaten

Wat is een rokkostuum

Een rokkostuum is een formele outfit voor heren dat men draagt tijdens formele en ceremoniële gelegenheden. Vooral bij tijdens gala’s en door promovendi wordt het gedragen. Een rokkostuum is de avondvariant van een Jacquet. Daarnaast horen de jas en pantalon van een rokkostuum zwart te zijn.

Onderdelen rokkostuum

Een rokkostuum bestaat uit verschillende onderdelen die samen de outfit vormen. Allereerst de rokjas die kort is aan de voorkant en lang aan de achterkant. Ook heeft een rokjas satijnen revers. Onder deze jas wordt een wit rokhemd met rokvest gedragen. Verder wordt een rokkostuum met pantalon gedragen die, net als de jas, zwart hoort te zijn. Onder deze pantalon draag je zwarte lakschoenen. De outfit is niet compleet zonder witte strik. Het wordt niet voor niets vaak een white tie kostuum genoemd.

Etiquette voor het dragen

Een rokkostuum is avondkledij. Het is dan ook niet de bedoeling om deze voor 17:30 te dragen. Overdag draagt men een jacquet. Uitzondering op de regel geldt voor promovendi, die op de dag van promoveren overdag ook een rokkostuum kunnen dragen. Daarnaast is het niet wenselijk om een polshorloge te dragen. Gezelligheid kent immers geen tijd. Ook het dragen van een riem is volgens de etiquette niet de bedoeling.

Aanbevolen accessoires

Gebruikelijke accessoires bij een rokkostuum zijn een pochet, manchetknopen en handschoenen. De pochet draag je in de borstzak en dient, net als de strik, wit te zijn. Ga je voor traditioneel? Vergeet dan ook de zijden handschoenen niet. Kies ook hier voor de witte variant. Met manchetknopen geef je een subtiele maar elegante touch aan het rokkostuum. Verder kun je er nog een hoge hoed bij dragen. Vergeet deze bij binnenkomst niet af te zetten.

Rokkostuum online kopen

Jouw volgende rokkostuum bestel je eenvoudig online bij Jansen en Jansen. Liever toch eerst even passen? Kom dan gerust langs in onze winkel in Boxmeer. In ons atelier maken we het door jou gekozen rokkostuum helemaal op maat zodat deze perfect zit.